Raadszaal Stadhuis Beverwijk

Team Griffie

De griffie werkt om de positie van de gemeenteraad in de lokale democratie te verstevigen. Zo houden we ons bezig met de organisatie van bestuurlijke besluitvormingsprocessen. En kijken we hoe we die processen beter kunnen inrichten. Ook plannen we de vergaderingen voor de raad en zorgen we voor volledige en juiste vergaderstukken. We bieden ondersteuning en geven advies aan raadsleden. Zo staan we de raad, de raadsleden én de door de raad ingestelde commissies bij in de uitoefening van hun functie. Bij de griffie ben je sparringpartner, ondersteuner, adviseur en expert op het gebied van de lokale democratie. Samen met je collega’s zorg je goed voor de belangen en wensen van de raad.

De gemeenteraad van Beverwijk heeft 27 raadsleden verdeeld over 11 fracties. De griffie valt direct onder de gemeenteraad en is in dat opzicht geen onderdeel van de gemeentelijke organisatie. De griffie staat onder leiding van de griffier en is een klein, hecht team van 5 collega’s. We werken intensief samen, vervangen elkaar bij afwezigheid en nemen werk van elkaar over. Samen zorgen we voor een stevige basisondersteuning voor onze raad. We hebben een informele en collegiale werksfeer waarin we samen werken aan een optimale dienstverlening aan de raad. Ook jij kan daar volop aan bijdragen en je daarin ontwikkelen!

Staat jouw ideale vacature er niet bij?

Schrijf je in voor onze vacature alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer wij een nieuwe vacature in jouw vakgebied openen! Of stuur een open sollicitatie.

Over Beverwijk

De gemeente bestaat uit de stad Beverwijk en het dorp Wijk aan Zee. De gemeente telt ruim 42.000 inwoners en maakt deel uit van de samenwerkingsregio IJmond.
Je vindt hier de duinen naast de maakindustrie. Beverwijk is een mozaïek van bedrijvigheid en diversiteit. Er gebeurt veel in onze stad en we zijn rijk aan creatieve en ondernemende inwoners en bedrijven. In Beverwijk werken we samen en helpen we elkaar vooruit.

Contact

Gemeente Beverwijk
  • Stationsplein 48
    1948 LC Beverwijk
Naar contact